Hogyan kell kezelni a szemet, ha irritált?

0
674
5

A legtöbben már szenvedett kisebb szemirritáció egy időben. Ez általában elég gyorsan megy, de egyes esetek problematikusabbak. Itt a szemirritáció jelenségét vizsgáljuk annak okainak, lehetséges következményeinek, valamint a megfelelő kezelésnek a meghatározása érdekében.Melyek a szemirritáció okai. A szemed sok okból irritálódhat. Itt vannak a szemirritáció fő okai. Idegen test a szemben. Számos lehetőség van a szempilla, a por vagy a homok a leggyakoribbak. Az idegen test viszketést, száraz szemet, irritációt vagy homokos érzést okozhat a szemében.

Szem allergia. A szem allergia gyakran szezonális jellegű; gyakrabban fordul elő tavasszal és nyáron, amikor a fák, a fű és a virágok pollenje allergiás reakciókat vált ki az érintetteknél. Az ilyen típusú szemallergiát “szezonális kötőhártya-gyulladásnak”nevezik.

Különféle mikroorganizmusokkal fertőzött, beleértve baktériumokat, vírusokat, gombákat

1De néhányan közülünk egész évben szem allergiában szenvednek-ezt krónikus vagy évelő kötőhártya-gyulladásnak nevezik. Más allergének, a pollen mellett, bejuthatnak a szemébe, allergiás reakciót okozhatnak – például állati szőr és por egy házban. Ezeket az allergiákat beltéri allergiáknak”nevezik. A házipor néha gombaspórákat, penészgombákat és állati korpát tartalmaz; ezek az elemek állandó irritációs forrást jelenthetnek azok számára, akik allergiásak rájuk.

Szemfertőzések. A szeme megfertőződhet a különböző mikroorganizmusok, beleértve a baktériumokat, vírusokat, gombákat. Ez irritációt és egyéb tüneteket, például gyulladást okoz. A fertőzések befolyásolhatják a szemfehérjét-ami kötőhártya-gyulladást okoz-vagy a szem elülső részét, amelyet szaruhártyának neveznek. A szemhéjak is fertőzöttek lehetnek. Bár ezeket a problémákat bárki befolyásolhatja, a szemfertőzések gyakoribbak azoknál az embereknél, akik kontaktlencsét viselnek.

Szaruhártya horzsolások. A szem elülső része a szaruhártya megsérülhet vagy karcolódhat. Ez lehet sérülés vagy vírusfertőzés eredménye. Amikor ez megtörténik, annál idegesítőbb, mert minden alkalommal, amikor villog, még jobban irritálja a szaruhártyát – a gyulladást okozó pontig. Azonban nem csak az irritáció érzése őszintén fájdalmas, de nehéz megállítani a villogást.

A vörös szem kifejezés irritált és véresre utal

2Bármi legyen is a szemirritáció oka, a szem gyulladását okozhatja, vagy könnyűvé teheti a szemét. Ez a reakció, mint a szem gyakoribb villogása, része a szem természetes védelmi rendszerének, amely megpróbálja megszabadulni az irritációtól. Az alapvető reflex akkor az lesz, hogy dörzsölje a szemét, de ez csak ronthatja a helyzetet, és több kárt okozhat. Milyen feltételekkel jár a szemirritáció?

Vörös szemek. A vörös szemek kifejezés az irritált és véres szemekre utal. A vörös szemek a már említett problémákból, például fertőzésekből és allergiákból eredhetnek. Vannak más okok is, például kontaktlencsék viselése túl hosszú ideig. A vörös szemek gyakran kapcsolódnak a következő tényezőkhöz. Szem törzs
Medencékben található klórok és fertőtlenítőszerek
Túlzott képernyőidő alváshiány.A vörös szemek az alábbi jelenségekhez is kapcsolódnak. 

Az Optone hidratáló Szemoldat azonnal rehidratálhat, száraz, fáradt vagy viszkető szemeket kenhet. Az Optone termékekkel kapcsolatos további részletekért, valamint a szemprobléma legmegfelelőbb megoldásának megtalálásához.

A sclera a szem fehérje tört szubkonjunktivális vérzésnek nevezik. A szemhéjak gyulladása-ezt blepharitisnek nevezik. Egy kis vöröses dudor a szemhéjon, úgynevezett stye. Súlyosabb orvosi problémák is társulnak a vörös szemekkel, mint például az uveitis és a glaukóma. Az Uveitis a szem középső rétegének gyulladása, amely az íriszből, a ciliáris testből és a choroidból áll . A glaukóma olyan szembetegség, amely magasabb, mint a szem normál nyomása, ami károsíthatja a látóideget . Ezek a feltételek azonban nem okoznak olyan gyakran vörös szemet, mint a korábban leírtak, az uveitis, mint a glaukóma, gyakran szakorvos beavatkozását igényli.

A kontaktlencsék túl hosszú viselése a szem kiszáradásához vezethet

3Száraz szem. A szemszárazság és a szemirritáció gyakran kéz a kézben jár. Mint a vörös szemek, számos különböző oka van. De először is itt van a mechanizmus, amely száraz szemet eredményez. Amikor pislogsz, a szemhéjak könnyeket hullanak a szem felszínén, könnycseppet képezve. Ez a film korlátozza a nedvesség elpárolgását, így biztosítja a szem jó hidratálását. De ha nem termel elég könnyet, vagy a védőfólia sérült, száraz szemeket, irritációt vagy homokérzetet okozhat a szemében.

Néhány ember még enyhe égési érzést is tapasztalhat. Ezt száraz szemnek vagy száraz szemnek nevezik.A száraz szemnek sok oka van. Ha hosszú ideig villog a képernyő, anélkül, hogy megfelelően villogna, a könnyek túl gyengén oszlanak el a szem felületén; ezért a könnyfilm már nem tartja fenn a szükséges hidratációs szintet.Légkondicionáló, ventilátorok, Központi fűtési rendszerek okozhat száraz szem.

Öregedés ahogy öregszünk, kevesebb könnyet termelünk
Kontaktlencsék-túl hosszú viselése száraz szemhez vezethet. Egyes gyógyszerek mellékhatásai közé tartozik a szem felületének szárazsága. Bizonyos állapotok és betegségek elősegítik a szemszárazságot. A száraz szem általában nem okoz súlyos fájdalmat, és nem befolyásolja a látást. De ha szenved tőle, lehet, hogy a tünetek rosszabbodnak a napok során.

Szóval hogyan kezeli a szemirritációt és más kapcsolódó tüneteket, például a vörös szemet és a száraz szemet. Az Optone termékcsalád megoldásai. Számos megoldás létezik az Optone termékcsalád között, amelyek segíthetnek Önnek, ha szemirritációban vagy száraz szemekben szenved. Ezek közül az Optone ActiMist 2 in 1 a száraz szem számára egy spray, amelyet zárt szemhéjakra kell alkalmazni, amely különösen alkalmas lehet az Ön számára, ha kontaktlencsét visel.