Hogyan védjük a szemet?

0
660
4

Ma világszerte 2, 6 milliárd okostelefon-előfizetés van. Olyan technológia, amely szinte korlátlan funkcióinak köszönhetően kötelezővé vált, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy bárhol és bármikor kommunikáljanak, tanuljanak, játsszanak vagy megosszanak tartalmat. Ennek eredményeként a legtöbbünknek egész nap a szemünk van okostelefonunk képernyőjén.

Nem meglepő, hogy az okostelefonok túlzott használata káros hatással van egészségünkre, mint például fáradtság, fejfájás, homályos látás, szemirritáció vagy száraz szem. Ha ezeket a különösen kellemetlen tüneteket észleli, forduljon szemészéhez.

Az okostelefon képernyőjének hosszú ideig történő rögzítése szemszárazsághoz vezethet

1Annak érdekében, hogy megakadályozzuk egy vagy több szerződéskötésének kockázatát, íme néhány hasznos tipp. Blink több. Az okostelefon képernyőjének hosszú ideig történő rögzítése száraz szemekhez vezethet, ami viszont fájdalmat és kellemetlenséget okoz majd nagyobb problémákat okozhat. E tünetek elkerülése érdekében a telefon használatakor próbáljon rendszeresen villogni. Ezen túlmenően, ha a szeme kiszárad, jó hangzás, ha szemcseppek vannak a kéz hordozására, hogy hidratálja a szemét.

A betűtípus nagyítása. Az okostelefon használatának vizuális fáradtsága részben a túl kicsi betűtípus használatával magyarázható. A mobiltelefonok képernyői sokkal kisebbek, mint a számítógépeké, a hosszú szövegrészletek olvasása pedig nagyobb erőfeszítést igényel a szemed számára. A látás enyhítése, valamint a szem feszültségének elkerülése érdekében ne habozzon, ezért változtassa meg a betűméretet a telefon beállításaiban.

Tartsa a képernyőt szemmagasságban. Ha megnézi az okostelefont, tartsa a http://best-body-nutrition.hu/cleanvision-egy-eszkoz-a-szemek-megerositesere/képernyőt szemmagasságban, vagy éppen alatta, amennyire csak lehetséges, hogy megakadályozza a szem mozgását olyan módon, hogy természetellenes, és feszültséget okozhat. Végezzen rendszeres szemvizsgálatokat. Függetlenül attól, hogy rendszeresen vagy alkalmanként okostelefont használ-e, fontos, hogy látását rendszeresen ellenőrizze.

Évente két-három alkalommal forduljon szemészhez

2A 40 év alatti felnőttek számára ajánlott évente két-három alkalommal szemész szakorvoshoz fordulni, gyakrabban rossz látás esetén ment védi a szemét. Tablet, TV, számítógép, okostelefon egyikről a másikra haladunk, ahogy a nap telik, és a szemünk minden nap nagy feszültségnek van kitéve. Vannak azonban olyan megoldások, amelyek megvédik őket, és követendő szabályok A vizuális fáradtság leküzdésére. Üljön elég messze a számítógép képernyőjétől.
A szemét a felső szélére kell helyezni, hogy lefelé nézzen, optimális távolság 50-70 cm. Annak ellenőrzéséhez, hogy ez a helyzet, hosszabbítsa meg a karját, ha telepítve van. Ha az ujjaid megérintik a képernyőt, túl közel vagy !

Soha ne üljön vissza, vagy nézzen az ablak felé. A visszaverődések elkerülése érdekében ajánlott, hogy a képernyő mindig merőleges legyen az ablakokra, ideális esetben legalább 1,50 méterre tőlük. Ezenkívül óvatosan tisztítsa meg a képernyőt.

Így csökkenti a reflexiókat és más nyomokat, amelyek zavarják a látását.Adj magadnak szünetet. Ha játszani vagy dolgozni a képernyőn, akkor jobban ki vannak téve, mint az átlag. Ne felejtsük el a szabályt: két óránként 10 perces szünetre van szükség ! Ezenkívül 20 percenként nézzen el a képernyőtől. Használja ki a lehetőséget, hogy villogjon. Ez lehetővé teszi számukra, hogy hidratáljanak. Ha ez nem elég, akkor cseppeket is előírhat.

Kerülje a túl kemény fényforrásokat a képernyő közelében

3Viseljen szemüveget. Korrekciós szemüveg (hyperopia, myopia, asztigmatizmus) vagy  pihenés  nélkülözhetetlenek a képernyő előtt. Vannak olyan anti-kék fényüvegek is, amelyek lehetővé teszik a szem fáradtságának csökkentését. Előnyben részesítik a lágy világítást
Kerülje a túl kemény fényforrásokat a képernyő közelében, és elősegítse az egyenletes megvilágítást. Nyugodtan használjon alacsony fogyasztású izzókat.

A fogyasztás korlátozása. Soha nem fogják eléggé mondani: kerülje a képernyők túlzott expozícióját, különösen este. Olvassa el, hallgassa meg a zenét ,sportoljon húzza ki a maximumot, így lehetővé teszi, hogy a szemed pihenjen a képernyőktől. Lásd. Ha állandó szemfáradtságot, homályos látást, bizsergő szemet, fejfájást vagy migrént, káprázást stb. ne habozzon, forduljon szemészhez és vagy ortopédhoz, aki szemüveget és vagy szemrehabilitációs foglalkozást írhat elő.